03.07.2020
Občina Dravograd bo ob občinskem prazniku podelila letošnje nagrade in priznanja


Ob prazniku občine Dravograd, ki ga praznujejo 4. julija, bo drevi ob 18. uri v dvorcu Bukovje slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo letošnjih občinskih nagrad, priznanj in grbov občine. Zaradi varnostnih ukrepov in priporočil preprečevanja okužbe pred bodo na seji prisotni le občinski svetniki in nagrajenci. 

Letos bo občina Dravograd podelila naziv Častna občanka Jožici Heber. S svojim izjemnim delovanjem in stvaritvami, posebej na področju kulture, humanitarnih ter drugih aktivnosti je prispevala k trajnemu razvoju, ugledu, promociji občine in blaginji občanov tako na državnem kot na lokalnem območju. S svojim delovanjem je prispevala k razvoju in napredku na različnih področjih človekove ustvarjalnosti. Aktivno je delovala med drugim v Planinskem društvu Dravograd, v gasilskem društvu, ki mu je tudi predsedovala, tudi Območni organizaciji rdečega križa in številnih društvih na področju zdravja. Bila je tudi aktivna članica Literarnega društva Beseda. Odlikujejo jo lastnosti kot so uspešnost, vztrajnost, zanesljivost, prizadevnost, izvirnost, podjetnost, poštenost in olikanost, v letu 1998 pa je prejela tudi Občinsko nagrado Občine Dravograd.

Nagrado občine Dravograd prejme Kulturno prosvetno društvo Ojstrica, sekcija Kimperk teater, ki s svojim delovanjem in tradicionalnimi prireditvami s smehom vsakič napolni dvorano Špic D in poskrbi za smeha željne Korošce.

Priznanja na področju negospodarskih dejavnosti prejmeta Avto moto društvo Dravograd in Koroško društvo za boj proti raku - Libeliče. Za področje gospodarstva priznanje prejme Kovinostrugarstvo Paradiž d.o.o.

Zlate grbe občine Dravograd podeljuje županja kot zahvalo za pomoč pri razvoju občine. Letos je Zlate grbe namenila za prizadevanja na gospodarskem področju Kozmetičnemu studiu Nirvana, Nataliji Vucelja, na kulturnem področju pa Mešanemu pevskemu zboru Libeliče, Antonu Gostečniku in sekciji Diatonikov Kulturnega društva Dravograd.

IF