02.07.2020
Začetek poletne sezone na Kopah

V gostinsko turističnem podjetju Vabo začenjajo v soboto s poletno turistično sezono. V 250 postelj na Kopah, nameravajo, razmeram primerno, privabiti predvsem domače goste. Že v preteklih poletnih sezonah so poleg postelj pripravili vrsto aktivnosti, kot so bike park in vožnjo sedežnice , pohodništvo, disk golf, mini živalskih vrt in tako dalje. Letos so jim dodali nove vsebine, ki poudarjeno nagovarjajo otroke oziroma družine. Direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, je povedal, da so to mavrični labirint in iskanje skritega zaklada, multi golf, mini trail za otroke s poganjalčki, in Holcerčkov stol velikan, na razgledni točki na Veliki Kopi.

Že pred časom so oblikovali izjemno ugoden paket koriščenja turističnega vavčerja,pri čemer lahko štiričlanska družina za 500 evrov pri njih biva cel teden, ob tem pa niso navili cen dodatne ponudbe, saj je na primer, doplačilo za polpenzion le 7 evrov za odraslega.

Zato ni čudno, da se rezervacije za Kope hitro polnijo in računajo, da jih bodo v štirinajstih dneh razprodali. V ponudbo nameravajo vključiti tudi hotel v samem Slovenj Gradcu, v katerem so v času koronakrize prenovili kuhinjo, prehode in parkirišča na zadnji strani hotela. V preteklih letih so hotel Vabo v poletnem času polnile športne ekipe na pripravah.

Ker bodo letos odpadle priprave ekip iz drugih držav, naj bi jih nadomestili domači gostje, katere bodo prvenstveno usmerjali na Kope, napotili pa jih bodo tudi do drugih znamenitosti Slovenj Gradca in Koroške.

Začetek letošnje poletne sezone bi moral otvoriti Holcerčkov festival, vendar je prireditev zaradi nemožnosti zagotavljanja varnosti prestavljena na jesen.