02.07.2020
Zelena luč za dve investiciji na Ravnah

Služba vlade za zavoj in evropsko kohezijsko politiko je preješnji petek izdala odločitev o finančni podpori za projekt Gradnja javne komunalne infrastrukture za poslovno cono Ravne .Vrednost projekta znaša 1,1 milijona evrov od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 600 tisoč evrov. Odločitvi o finančni podpori ponavadi sledi še odločba in pogodba, ki ju na Ravnah še čakajo . S projektom bodo dokončali in s čistilno napravo povezali kanalizacijski sistem v poslovni coni,prav tako bodo kompletirali sistem odvodnjavanja.

Manj kot tedne dni zatem, torej včeraj, je iz Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prišla novica, da bodo finančno podprli tudi projekt »Izgradnja mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK3«. Vrednost projekta, ki ga bo izvajala Občina Ravne na Koroškem, znaša skoraj 1,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 882.000 evrov.

Ker so na Ravnah prostori dveh podjetniških inkubatorjev že polni , so se odločili za gradnjo tretjega. Predvidena je gradnja industrijskega objekta sestavljenega iz dveh traktov. V vsakem objektu so predvidene tri poslovno-industrijske enote, skupaj torej šest enot in dodaten energetski prostor. Med objektoma je predvidena dostopna in intervencijska pot, ki vodi do parkirišča, kjer je predvidenih 26 parkirnih mest, od tega dve za invalide. Parcela je komunalno opremljena v obstoječi obrtno poslovni coni v Dobji vasi in je velika dobrih 2000 kvadratnih metrov.

Za gradnjo tretjega podjetniškega inkubatorja so že pridobil gradbeno dovoljenje.

Izvedli so tudi že razpis za izvajalca del. Kot najugodnejši ponudnik je bila izbrana družba Vertikala X iz Dobje vasi.