30.06.2020
Počitniško varstvo za otroke prve triade v Slovenj Gradcu



Mestna občina Slovenj Gradec letos za otroke prvega, drugega in tretjega razreda osnovne šole izvaja in večinsko financira pestro aktivno počitniško varstvo s poudarkom na športu. Program izvaja Center za izobraževanje odraslih MOCIS v sodelovanju še z drugimi javnimi zavodi in društvi v občini. Letos otrokom kuhajo kuharice vrtca Slovenj Gradec. Počitniško varstvo se je začelo v ponedeljek v skupini z 10. otroki, naslednji teden jih pričakujejo 21. V skupini je lahko 30 otrok.

Direktorica Mocisa Sonja Lakovšek je povedala, da imajo sedež programa v prostorih Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec, izvajajo pa ga tudi na drugih lokacijah. Letos bodo najbolj pogrešali letno kopališče. Kadar skupina ne bo polna, se bodo lahko vključili tudi otroci iz drugih koroških občin, vendar za polno ceno 80 evrov in ob finančni podpori projekta otrokove matične občine.

Starši za posameznega vključenega otroka plačajo 29 evrov na teden, prijavljajo jih lahko sproti, aktivno varstvo pa je možno do ponedeljka, 31. avgusta.

Starejši otroci se v času poletnih počitnic lahko oglasijo v Večgeneracijskem centru Andeški hram v starem mestnem jedru Slovenj Gradca, ki deluje pod okriljem Centra za izobraževanje odraslih Mocis in Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Med počitnicami bodo izvajali več programa in aktivnosti prav za otroke od 4. razreda osnovne šole dalje, seveda pa to ni organizirano varstvo.

AP