26.06.2020
Obeta se pestro poletje v mestnem jedru Slovenj Gradca


Tudi letos se bo v mestnem jedru Slovenj Gradca odvijalo pestro poletno dogajanje na terasah lokalov. Po odličnem odzivu obiskovalcev v lanskem letu so gostinski lokali iz mestnega jedra v sodelovanju z javnim zavodom Spotur tudi letos pripravili zanimiv in raznolik program prireditev.

Program bo primeren za različne generacije in ciljne publike obiskovalcev. Program se pričenja ob koncu junija, z dogodki pa so zapolnili vse poletne vikende do konca avgusta, ko se bo program zaključil z veliko modno revijo lokalov mestnega jedra. Na različnih prizoriščih v mestu se bo tako skozi poletje zvrstilo več kot 40 dogodkov, od koncertov do stand up predstav, kulinaričnih doživetij, kramarskega sejma, na ogled pa bodo tudi tri kino predstave na prostem. Informacije o posameznih prireditvah so objavljene v Napovedniku prireditev SGlasnika ter na spletni strani www.spotur.si.

Letošnji program so nadgradili v sodelovanju s Kulturnim domom Slovenj Gradec, organizirali bodo tri predstave Kina na prostem.

S projektom Poletje v mestu pričnemo že ta vikend, s petkovim koncertom Samuela Lucasa pred Vilo Pohorje in koncertom Kvatropircev pred hotelom Vabo, ki bo v soboto, 27.6. Uradna otvoritev bo prihodnji petek, 3.7., ko se bodo na Glavnem trgu predstavljali lokalni ponudniki hrane, zvečer pa bo na prireditvenem odru pred Koroško galerijo koncert skušine Sezuti mački.

Za zaključek projekta lokali in trgovine v mestnem jedru 28. avgusta pripravljajo veliko modno revijo in stand up predstavo.