24.06.2020
Občina Mislinja praznuje občinski praznik


 

V Mislinji v tem mesecu običajno obeležujejo občinski praznik. Letos bo drugače.

Zaradi epidemije korona virusa, ki je Občino ter organizatorje kulturnih in športnih dogodkov puščal v negotovosti, so svetniki na zadnji seji sprejeli sklep, da se praznik Občine Mislinja premakne na jesenski čas. Bo pa kljub vsemu v juniju izšlo občinsko glasilo, kjer bodo ob uresničenih in bodočih investicijah predstavili tudi letošnje občinske nagrajence.

Bronasta grba občine Mislinja bosta prejela Odbojkarski klub Mislinja in Primož Kovačič, priznanja pa Jože Rošer, Družina Skarlovnik – Kmetija Pečenik ter Anton Šertl. Priznanje župana bodo ob 60-letnici uspešnega delovanja podelili Športno rekreativnemu društvu Mislinja ter šiviljam prostovoljkam, ki so v času epidemije šivale zaščitne maske za občane.

Na svečani seji občinskega sveta Mislinja, ki bo predvidoma 26. septembra, bodo podelili tudi priznanja najuspešnejšim športnikom. Naziv Športnica leta bo prejela atletinja Jerneja Smonkar, priznanje za tekmovalne uspehe bodo podelili judoistki Klari Brodej, priznanje za ekipne tekmovalne uspehe prejmejo strelci Vid Hatunšek, Dejan Jurko, Anže Vodenik, Jure in Jernej Glažar ter Tijan Jakob. Strelec Jure Glažar dobi tudi Priznanje za tekmovalne uspehe, pokal in naziv športnika leta pa bo prejel plavalec Alen Šošter.

 

NK