18.06.2020
Začenja se Wolfov poletni festival


V Koroški pokrajinski muzej se zopet vračajo glasbeni dogodki, zato bo občinstvo, ki je bilo vajeno hoditi na koncerte v atrij Wolfove rojstne hiše Slovenj Gradec in verjetno tudi drugi željni dobre glasbe, veselo Wolfovega poletnega festivala. Drevi bosta nastopila pevka Severa in kitarist Gal Gjurin.

Wolfov poletni festival v Slovenj Gradcu se bo letos zaradi zagotavljanja varnosti in upoštevanja priporočil Inštituta za zdravje, odvijal v samem središču starega mestnega jedra Slovenj Gradca pred nekdanjo mestno hišo, v kateri sta danes Koroški pokrajinski muzej in Koroška galerija likovnih umetnosti. Aleksandra Ramšak iz Rojstne hiše Huga Wolfa je izpostavila vse tri koncerte festivala, med katerimi izpostavljajo tudi domače glasbene ustvarjalce. 

Severo in Gala Gjurina bodo danes spremljali posebni gosti; to so Domen Gracej, Valentin Rogina, Aleksander Rogina ter Petar Njegovan, s katerimi Gal in Severa sodelujeta že nekaj časa. V celotnem programu letos organizator Rojstna hiša Huga Wolfa, ki tudi sicer podpira glasbenike, prisega na domače, koroške izvajalce v različnih sodelovanjih z drugimi glasbenimi ustvarjalci. Vstopnine ni! Koncert se začne ob 19. uri in 30 minut, če bo dež, pa odpade.

AP