18.06.2020
Vrtec v Šentjanžu bodo predali namenu konec avgusta


Občina Dravograd in krajani Šentjanža se letos veselijo nove pridobitve Vrtca Šentjanž, ki bo vrata odprl že to jesen. V naši oddaji „ V središču pozornosti „ je o vrtcu in drugih investicijah v občini Dravograd spregovorila županja, Marijana Cigala.

Po prvotnih načrtih naj bi vrtec v Šentjanžu dokončali do konca maja, a so se dela zaradi razmer pandemije nekoliko podaljšala in ga bodo slovesno predali namenu konec avgusta. Gradnjo izvajajo po koncesijski pogodbi javno – zasebnega partnerstva z gradbincem SGP Pokeržnik, ki je poleg zemljišča, projektne dokumentacije in gradnje tudi upravljalec objekta za 15 let, občina pa bo plačevala uporabnino.

Z novim vrtcem v Šentjanžu razbremenjujejo tamkajšnjo šolo, staršem pa omogočajo vpis otrok v Šentjanžu, kar sedaj ni bilo mogoče zaradi prostorske omejitve. Županja občine Dravograd, Marijana Cigala je povedala, da je celotna vrednost projekta 3,5 milijona evrov, samo objekt znaša 1,8 milijona evrov, tu so še stroški opreme. Vrtec Šentjanž je kar velik vrtec s površino 1200 kvadratnih metrov in s 6. oddelki, dva sta za najmlajše, štirje pa za večje otroke. Ob igralnicah je še kuhinja, zgradili bodo tudi dvigalo. Vrtec Šentjanž bo lahko sprejel največ 120 otrok, kot je dejala županja, pa je že sedaj popolnoma zaseden.

IF