18.06.2020
Občina Muta praznuje 26. občinski praznik


V spomin na dogodke ob osamosvojitveni vojni Slovenije, ob Dnevu državnosti občina Muta praznuje praznuje 26. občinski praznik. Najzaslužnejšim občanom bodo na drevišnji slavnostni seji občinskega sveta podelili letošnja občinska priznanja, to pa bo zaradi varnostnih razlogov pred širjenjem okužbe z novim korona virusom tudi edina prireditev.

Zlati grb občine Muta bodo podelili Osnovni šoli Muta in Vrtcu Muta ob 120. letnici osnovnega šolstva ter 90. obletnici predšolske vzgoje. Srebrna grba občine Muta bosta prejela Rudolf Koležnik za predano delo v kraju in ženski pevski zbor Klasje ob 25. obletnici delovanja, bronasti grb pa gre v roke Rajka Graceja za sodelovanje ob izvedbi že treh kiparskih kolonij. Pisno priznanje občine prejmejo društvo invalidov Muta za 30. letnico delovanja ter Otica Paradiž in Monika Stramec za prizadevanja v Turističnem društvu in pomoč pri pripravi in razdeljevanju doma sešitih mask v času epidemije Covid 19. Pisno priznanje župana bo prejel za uspešno vodenje in delo Štaba CZ Muta ob epidemiji Mihael Slemnik.

Občina Muta izvaja številne investicije, ki bodo pomembno pripomogle k večji kvaliteti bivanja občanov, najpomembnejši projekt pa je dokončanje velikega kohezijskega projekta vodooskrbe, v katerem sodeluje pet občin, občina Muta pa v projekt vključuje 5 hribovskih vodnih virov in enega na avstrijski strani. Prav v teh dneh se je začela gradnja 380 metrov cevovoda pri avstrijskem viru z vodnim zajetjem in merilno napravo pretoka, ki jo v vrednosti 141.000 evrov financira občina sama. Kot je dejal žušan Mirko Vošner si želijo, da bi država prepoznala pomembnost tega vira znotraj projekta.Občina Muta bo, kot so županu potrdili tudi v občinskem svetu, svoja prizadevanja izpeljala, s tem pa bo iz svojih vodnih virov zagotovila zdravo pitno vodo tudi za potrebe drugih občin, če bi kdajkoli prišlo do izrednih razmer povezanih z reko Dravo.

Občina Muta pospešeno komunalno ureja Industrijsko cono Karavaning, gradi sekundarno kanalizacijo, ureja trška jedra z ustrezno cestno ureditvijo. Že nekaj časa obnavlja dvorec Kinhofen, kjer domuje občinska uprava in kjer so poskrbeli tudi za druge pomembne prostore. Ravno v teh dneh so dokončali obnovo v pritličju stavbe, kjer bo krajevni urad, poročna dvorana in društveni prostor.

IF