05.06.2020
Znižali ceno odlaganja komunalnih odpadkov

Na zadnji seji občinskega sveta na Ravnah so svetniki najprej sprejeli zaključni račun lanskega proračuna , nato so se seznanili z obvezno razlago občinskega prostorskega načrta. Sprejeli so spremembo cene zbiranja komunalnih odpadkov, pri čemer gre za znižanje cene odlaganja odpadkov, ker se je izteklo obdobje plačevanja odškodnine krajanom Lokovice. Cena se s 5 zniža na 2.94 centa na kilogram, torej za 40 odstotkov, povprečno gospodinjstvo pa v mesecu dni odloži 15,4 kilograma komunalnih odpadkov.

Svetniki so obravnavali tudi poročila o poslovanju javnih zavodov v občini Ravne, medobčinskega inšpektorata ter projektov Starosti prijazna občina, Občina po meri invalidov in Mladim prijazna občina.

Občinski svet je podal soglasje k številu oddelkov in otrok v vrtcu Ravne ter k sistematizaciji delovnih mest.

Podali so soglasje k imenovanju direktorja Zdravstvenega doma Ravne. Edini prijavljeni kandidat je bil dosedanji direktor, mag. Stanislav Pušnik. Prav tako so predlagali kandidata Dejana Pandela za nadzorni svet družbe ALP Peca ter predstavnika lokalne skupnosti v svet Zdravstveno reševalnega centra Koroške.

Občinski svet bo imel v juniju še redno in slavnostno sejo.