28.05.2020
Okoljski minister se bo srečal s predstavniki MI za 3. razvojno os


Predstavnike Mladinske iniciative za 3. razvojno os bo danes sprejel minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak. Tema pogovora bo predlog nove gradbene zakonodaje, ki bi po mnenju ministrstva pospešila gradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Korošci, pa tudi prebivalci Savinjsko – šaleške regije že dolgo čakajo na gradnjo 3. razvojne osi, saj le sodobna hitra cesta lahko pospeši razvoj regije.

Naj spomnimo, da je združenje Rovo na upravno sodišče vložilo tožbo zoper odločbo o izdaji gradbenega dovoljenja za prva začetna dela na severnem delu 3. razvojne osi pri Gaberkah s predlogom za izdajo začasne odredbe, potem, ko je Ministrstvo za okolje in prostor gradbeno dovoljenje izdalo 6. marca. Upravno sodišče jih je nato zavrnilo, saj niso stranka v postopku izdaje dovoljenja, nakar so se pritožili.

V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os so bili nad tem zgroženi, češ, da želi združenje Rovo prekiniti dolgoletna prizadevanja Korošcev za začetek gradnje in so njihovo potezo označili kot prefinjeno taktiko. Vsak birokratski zaplet bi pomenil ogrožanje pridobljenega okoljevarstvenega soglasja za odsek Velenje – Slovenj Gradec, ki se izteče junija letos.


 

IF