21.05.2020
Tudi v ZD Slovenj Gradec in Ravne samoplačniško testiranje za Covid - 19


Po uvedbi samoplačniškega testiranja za okužbo z novim koronavirusom v nekaterih slovenskih zdravstvenih ustanovah je za to možnost kar nekaj zanimanja. Po njem največ povprašujejo tisti, ki nameravajo v tujino. Cene se gibljejo med 80 in 100 evrov.

Samoplačniški odvzem brisa COVID – 19 je od ponedeljka možen v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec in tudi v Zdravstvenem domu Ravne, nanj se je potrebno naročiti na objavljeno telefonsko številko. Pred testiranjem je potrebno nakazati plačilo in s potrdilom šele posmezniki lahko vstiopajo v Covid ambulante. V ZD Slovenj Gradec brise izvajajo ob ponedeljkih in četrtkih od 11. ure dalje, rezultate sporočijo naslednji dan. Doslej so jih v ZD Slovenj Gradec opravili že 15.

Potrebo za testiranje brisov s koronavirosom so doslej izkazovala predvsem podjetja,ki so potrebovala sezonske delavce, zanje pa se zanimajo tudi posamezniki, ki imajo različna opravila v državah, ki tovrstne teste pri vstopu zahtevajo, to so v naši bližini Avstrija pri tranzitu , Češka in Srbija. Na Ravnah, kjer je cena testiranja prav tako 91 evrov, navajajo, da imajo dnevno en do dva primera, oziroma zanimanja za samoplačniški test.