21.05.2020
Iza Mlakar je zaključila svojo športno pot


Ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar je zaključila svojo športno pot. Štiriindvajsetletna Korošica, ki se je dokazala tako v klubskem kot v reprezentančnem dresu, se bo v prihodnje posvetila študiju medicine.

Odbojkarsko kariero je začela v Odbojkarskem klubu Prevalje, pred sezono 2012/13, pri vsega šestnajstih letih, se je preselila v Maribor. Tamkajšnji Novi KBM Branik je pomagala do številnih uspehov. Že v prvi sezoni so Mariborčanke osvojile srednjeevropsko ligo in naslov slovenskih prvakinj, skupaj pa so do odhoda Mlakarjeve v svojo vitrino postavile kar enajst lovorik, pet naslovov državnih prvakinj ter štiri pokalne in dva srednjeevropska naslova.

Po koncu lanske sezone je sprejela sanjsko ponudbo in se iz Maribora preselila v najmočnejšo ligo na svetu, v italijansko A1. Z moštvom iz Novare je igrala v elitni ligi prvakinj, nastopila pa je tudi na klubskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Koroška odbojkarica je v reprezentančnem dresu velik pečat pustila leta 2017, na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila srebrno odličje in dosegla največji uspeh slovenskega ženskega ekipnega reprezentančnega športa. Sama je bila kot najboljša korektorica uvrščena tudi v idealno postavo prvenstva.

Kot je povedala za naš radio, je dosegla svoje cilje, odbojka je bila njena strast, sanje je uresničila z igranjem v italijanski A1 ligi, medicina pa bo njen poklic.

Naj spomnimo, da so slovenski ljubitelji odbojke in stroka Mlakarjevo dvakrat, leta 2017 in 2018, izbrali za našo najboljšo slovensko odbojkarico.