20.05.2020
Občina Ribnica na Pohorju je ob občinskem prazniku podelila priznanja občine


Letošnji občinski praznik občine Ribnica na Pohorju, ki ga praznujejo 18. maja, je potekal drugače kot običajno. Zaradi ukrepov preprečevanja okužbe s Covid – 19 ni bilo slavnostne seje občinskega sveta ob prazniku, kljub temu pa so pripravili sprejem za prejemnike občinskih priznanj za letošnje leto in jim priznanja izročili na krajši slovesnosti brez prireditve. Kot je dejal župan občine Ribnica na Pohorju, Srečko Geč, pa v občini vendarle imajo razloge za praznovanje, saj prizadevanja za izboljšanje infrastrukture niso neopažena. Župan Srečko Geč je pri tem izpostavil skorajšnje dokončanje čistilne naprave v Josipdolu, cesto proti Janževskmu vrhu pa bodo kmalu asfaltirali. Župan še izpostavlja izboljšanje javne infrastrukture, obnavljajo tudi stanovanja, trudijo se za svoje občane.

Večji problem manjše občine kot je Ribnica na Pohorju, so omejitve pri sodelovanju na razpisih za evropska sredstva, zato v veliki meri investicije fazno financirajo sami.

Razveselila jih je tudi Direkcija RS za infrastrukturo, ki je lani pričela z rekonstrukcijo ceste Ribnica–Podvelka in jo v občini Ribnica že skoraj končala. Zaključek del pričakujejo poleti.

Priznanje Občine Ribnica na Pohorju je prejel Anže KREVH iz Josipdola, ki si je z igranjem harmonike pridobil številna visoka priznanja, ob tem je promoviral občino Ribnica na Pohorju, prav tako je s svojo glasbeno umetnostjo bogatil številne prireditve.

Zlato plaketo Občine Ribnica na Pohorju je prejela Maksimiljana LADINEK, aktivna, vzorna, spoštljiva, humanitarna občanka Občine Ribnica na Pohorju. Je organizatorka in soorganizatorka številnih prireditev, bila je tudi soorganizatorka velike razstave včasih že pozabljenih Mladinskih delovnih brigad in tudi ustanovitve medobčinskega društva.

Priznanje župana Občine Ribnica na Pohorju pa je prejel Ivan Praznik, ki je prejel naziv Naj dijak. S tem laskavim nazivom nagradijo dijake, ki so uspešni ne le na učnem, ampak tudi na drugih področjih človekovega ustvarjanja. Ivan Praznik iz Spodnje Orlice je dijak mariborske Biotehniške šole je že mlad navajen prejemati nagrade in priznanja. Lani je postal naj prostovoljec v kategoriji moških do 19 let, z zlatim priznanjem za prostovoljno delo ga je nagradil tudi Lions klub. Priznanje župana mu je tudi spodbuda za nadaljnji študij in delo.

IF