28.04.2020
Parlament o drugem koronazakonu

Danes državni zbor na izredni seji obravnava drugi sveženj interventnega zakona za zagotavljanje likvidnosti gospodarstva v času po koronakrizi. V njem so predvidena državna poroštva za posojilo podjetjem, za veliko gospodarstvo v višini 70 odstotkov glavnice in za manjša v višini 80 odstotkov z ročnostjo 5 let. Koroški državnozborski poslanec Jani Prednik, sicer iz poslanske skupine SD meni, da bodo danes opravili z razpravo in v večernih ali nočnih urah zakon potrdili. Na vprašanje, ali se novi zakon izogiba birokratskim oviram Prednik odgovarja, da je enostavnejši in bolje „targetiran“. V nadaljevanju bo državni zbor potrjeval tudi dopolnitve prvega koronazakona, s skupininami ,ki so prvič iz njega izpadle.

Poslančeva stranka je že večkrat pozvala vlado naj ukine ukrep prepovedi premikanja čez občinske meje kot nesorazmerno, neživljenjsko in težko izvedljivo, vendar je doslej naletela na gluha ušesa.

Je pa poslanec Prednik optimist glede svoje poslanske pobude naj čim hitreje zagotovijo terapevtske storitve osebam s posebnimi potrebami, za katere pravi da so pred uresničitvijo.