02.04.2020
Minister za zdravje sprejel ustni odstop direktorja SB Slovenj Gradec, Janeza Lavreta


Iz kabineta ministra za zdravje, Tomaža Gantarja so sporočili, da je v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Janeza Lavreta, minister za zdravje Tomaž Gantar sprejel njegov ustno podan odstop z mesta direktorja bolnišnice. Njegova razrešitev je predmet nadaljnjih postopkov.

Ker gre za ustno podan odstop, bo direktor Janez Lavre po današnjem sprejemu svojega podanega odstopa s strani ministra Gantarja, v naslednjih dneh podal tudi pisno izjavo o odstopu. Nato je v postopku na potezi Svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Njegov predsednik Simon Jevšinek nam je pojasnil, da lahko Svet zavoda bolnišnice ob podanem pisnem odstopu Janeza Lavreta že imenuje tudi vršilca dolžnosti direktorja bolnišnice, ki bo to funkcijo opravljal do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili, kar pa lahko traja od enega do dva meseca.

Janez Lavre se je po neprimerni komunikaciji opravičil predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu in podal obžalovanje in opravičilo. Prav tako tudi zaposlenim, ki pa so se od njegovega pisanja ogradili. Lavre je izrazil obžalovanje glede svojih odzivov, saj je s tem okrnil ugled bolnišnice.

Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi-ja, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.

IF