31.03.2020
V koronakrizi popuščajo tudi živci

Potem, ko je direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Janez Lavre na svojem Twit profilu presenetil z neprimernimi izjavami novinarju Blažu Zgagi in članu SD, Urošu Jauševcu, kjer je izpostavil oskrbo Covid – 19 v povezavi z odločanjem o ventilatorjih, je direktor Janez Lavre danes tudi izrazil opravičilo s pojasnilom, da je bila njegova komunikacija skrajno neprimerna in hudo žaljiva in se vpletenim iskreno opravičuje.

Komunikacija je etično sporna in neprimerna zaradi Lavretovega poklica in položaja zdravnika in direktorja bolnišnice, s čimer je seznanjen tudi predsednik sveta zavoda SB Slovenj Gradec, Simon Jevšinek, in kot mi je danes dejal, je Janez Lavre v tem položaju naredil vse, kar je od njega pričakoval, debata in sklepi na to temo pa v tem času ne omogočajo, da bi se odločali na dopisni seji, je še pojasnil. Interesna skupina, Zdravniška zbornica bo zagotovo tudi reagirala v naslednjih dneh..

Po iskanju odziva na Ministrstvu za zdravje, smo izvedeli, da je minister seznanjen, po vsej verjetnosti je ali bo direktor Janez Lavre ponudil odstop s položaja direktorja bolnišnice, odgovora pa žal o tem nismo uspeli pridobiti. Zaradi obilice aktivnosti na ministrstvu še niso podali ustrezne izjave, jo pa pripravljajo. Kot so še pojasnili na ministrstvu za zdravje, še preverjajo vse okoliščine.