25.03.2020
V domu starejših na Fari na Prevaljah dosledno upoštevajo navodila

 

 

V Domu starejših na Fari na Prevaljah so že 6.marca zaprli dom za vse obiskovalce. Morda tudi zaradi tega doslej med stanovalci in med zaposlenimi ni bilo nobenega primera okuženega s koronavirusom. Seveda pa so uvedli še druge ukrepe. Direktorica Stanka Vauh je povedala ,da strogo upoštevajo vse ukrepe pristojnih služb, prepovedali so sprejemanje in vnos raznih paketov vključno s hrano in pijačo, prepovedali so izhode stanovalcev pri glavnem vhodu, izhod imajo na park, do nadaljnega se ne sprejema novih stanovalcev, prenehali so tudi izvajati začasne namestitve, pomoč na domu za občino Prevalje pa še izvajajo. Zaposleni morajo dosledno izvajati navodila posebne komisije, pred vstopom na delo. Spremenili so tudi organizacijo prehrane, stanovalci pri obrrokih ne sedijo več skupaj ,ampak posamezno , omejili os tudi gibanje, še vedno pa poskrbijo za sprehod po parku.

Stanovalci doma seveda pogrešajo stik s svojci, zato so jim olajšali stik preko telefona. Za tiste, ki nimajo lastnih gsm aparatov, je po nadstropjih organiziran prenos domske naprave. Danes so prejeli tudi donacijo, tri naprave ,ki omogočajo video klice.

Sicer pa v domovih starejših od ponedeljka dalje kontrolo izvaja posebna mobilna enota, ki opravlja testiranja okuženosti.