18.03.2020
V SB Slovenj Gradec ni novih pozitivnih testov, uvajajo pa ločena delovišča


V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so doslej ( 18.3. ) opravili skupno 207 testiranj na okužbo s Covid-19 pri zaposlenih, 13 pri svojcih zaposlenih zaradi tesnega stika, 32 pri pacientih, ki so bili v stiku in 58 pri pacientih v urgentnem centru. Novih pozitivnih brisov ni bilo, kot poudarjajo v bolnišnici, bodo skladno s strokovnimi smernicami ponovili brise.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa so prešli na ločena delovišča, pred Urgentnim centrom v šotoru opravljajo triažo in ločijo paciente, pri katerih je sum na okužbo s Covid-19, skladno s strokovnimi priporočili. Če gre za sum z okužbo, bodo pacienti vstopili z navodili strokovnega osebja, poškodobani pacienti, pri katerih pa ne gre za sum s Covid - 19, pa jih bodo sprejemali v pritličju starega kirurškega bloka, kjer je bila stara urgenca. Za internistične bolnike pa je vstop v pritličju internega oddelka. Bolnišnica izvaja načrt delovanja v čsu epidemije, ki ga tudio posodabljajo v skladu s predlogi Kriznega štaba, ki se sestaja vsak dan. 

 Ob vstopu v bolnišnico prosijo vse, da dosledno upoštevalo navodila zaposlenih in varnostnikov, predvsem pa pravilo zasebnosti in varnostne razdalje do drugega. 

IF