17.03.2020
NLB preventivno zmanjšuje število poslovalnic tudi na Koroškem


Začasno zapirajo svoja vrata poslovalnice NLB Mislinja, Prevalje in Muta!

Ker se razmere s širitvijo koronavirusa še zaostrujejo, tudi v banki NLB prilagajajo ukrepe, s katerimi želijo zagotoviti kar najvišjo stopnjo varnosti ter tako zajeziti število okužb. S tem namenom od jutri, 18. marca dalje nekatere njihove poslovalnice začasno zapirajo svoja vrata. Med njimi so poslovalnice NLB Mislinja, Prevalje in Muta.

Od jutri dalje pa bodo njihove poslovalnice odprte vsak delovnik od 8.30 do 13.00 , odprte pa bodo poslovalnice na sedežih podružnic, v trgovinskih centrih in ob cestnih vpadnicah, da bo tako zagotovljena čim boljša regionalna pokritost. 

Še naprej je iz preventivnih razlogov v veljavi spremenjen način sprejemanja strank v poslovalnicah – torej posamično vstopanje. Naenkrat je lahko v poslovalnici namreč samo toliko strank, kot je bančnih okenc. Zato od strank pričakujejo dosledno upoštevanje varne osebne razdalje tako do zaposlenih kot ostalih strank, pred in po bančnem opravku pa uporabijo razkužila.  Ob tem stranke znova pozivajo, da omejijo obisk poslovalnice le na resnično najnujnejše zadeve.

 Svetujejo tudi, da namesto z gotovino plačujejo s karticami ali mobilno denarnico NLB Pay. Če nikakor ne gre brez gotovine, pa bodo strankam še naprej na voljo bankomati.  Poskrbeli bodo, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali.

IF