12.03.2020
Ni več ovir za gradnjo bazena, mestni svetniki potrdili tudi novelacijo Investicijskega programa


Med drugim so mestni svetniki Mo Slovenj Gradec potrdili predlog Novelacije investicijskega programa gradnje zimsko letnega bazena in parka urbanih športov,

Projekt »Sanacija degradiranega območja Mercator« gradnja zimskega bazena in urbanega parka kandidira na Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje investicij v novogradnje športnih dvoran in novogradnje ali rekonstrukcije športnih bazenov in pripadajoče bazenske tehnike v letu 2020. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razpisuje možnost pridobitve dodatnih finančnih sredstev za notranji bazen. Kot je pojasnil župan Tilen Klugler lahko pridobijo dodatno ob vseh drugih virih financiranja s tem razpisom preko 400 tisoč evrov.

Ob pomislekih obravnave peticije občanov za skakalnico v bazenu, ki je projekt ne predvideva, pa so svetniki glede na poslovnik in ustreznost gradiva za obravnavo to točko preložili na eno od naslednjih sej. Izpolnjeni so tudi vsi pogoji za začetek gradnje bazenskega kompleksa, saj je končan izbirni postopek za izvajalca del, kar pomeni, da bodo v kratkem podpisali pogodbo in pričeli z deli na tem največjem projektu v zgodovini Mestne občine Slovenj Gradec. Naložba je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada.

IF