06.03.2020
Znane dežurne številke koroških zdravstvenih domov, če osebni zdravniki niso dosegljivi


Danes so na Območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne na Koroškem sprejeli in posredovali navodila ob sumu na okužbo z novim koronavirusom Sars – COV -2 za Koroško.

Poleg že znanih priporočil in navodil, so tokrat nove tudi dežurne številke Zdravstvenih domov na Koroškem, če morebitni oboleli ne bi bili uspešni ob klicu svojega osebnega zdravnika.

Če osebni zdravnik ni dosegljiv, prebivalci Koroške lahko do informacij dostopajo v Zdravstvenem domu Dravograd na številko 041 342 612, v Zdravstvenem domu Radlje na številko 02 8770803, v Zdravstvenem domu Ravne na številko 02 8705 278, v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec pa na 031 393 112.

Na Območni enoti NIJZ Ravne še vedno poudarjajo upoštevanje navodil v primeru, da ste prišli z območij povečanega tveganja za prenos novega koronavirusa in če imate klinične znake kot so visoka vročina, kašelj in težko dihanje. Nujno je ostati doma, se izogibati stikom z drugimi ljudmi, na uporabljati javnih prevoznih sredstev in se izogibati prostorov, kjer je več oseb.

Upoštevanje navodil ravnanja zdravstvenega osebja so ključna za preprečevanje širjenja okužb, kot samozaščita pa je učinkovit ukrep temeljitega umivanja rok z vodo in milom ter kašljanja ali kihanja v rokav ali robec.

 

IF