30.01.2020
Koroška poslanca o padcu vlade

Po tem, ko je premier Marjan Šarec naznanil svoj odstop in je padla dosedanje vlada, nas je zanimalo ,kako dogajanje ocenjujeta oba koroška poslanca.

Poslanec Jože Lenart daljših izjav na to temo ne daje, povedal nam je le, da poslanci največje koalicijske stranke trdno stojijo ob strani premierju Šarcu. Meni, da so sprejeli zakonodajo, predvsem proračun, ki omogoča , da lahko država normalno deluje. Ker pa ni bilo mogoče izvesti nekaterih večjih strukturnih sprememb, je bolje ,da gredo stranke na nove volitve.

Bolj zgovoren in tudi drugačnega mnenja pa je poslanec iz vrst SD Jani Prednik, ki nam je povedal, da je opcij več, najprej pogovor o sestavi kakšne druge vladne kombinacije, kot zadnje navaja volitve.

Na vprašanje , ali bi padec vlade lahko negativno vplival na gradnjo tretje razvojne osi oba koroška poslanca delita mnenje, da tega vpliva ne bo.

Nekateri menijo, da bi lahko mrtvi tek močno upočasnil opravila, ki so še v domeni ministrstev, na primer izdelava investicijskega programa za prvi del trase od Šentruperta do Velenja, vendar Prednik to zanika. To je povsem tehnično vprašanje delovanja ministrstva , ki bo nemoteno potekalo dalje, res pa ni pričakovati kakšnih večjih političnih odločitev, če bi jih za primer gradnje hitre ceste sploh potrebovali...