16.01.2020
Kako poteka stanovanjska gradnja na Prevaljah?

V nekaterih koroških občinah so ob koncu lanskega ter v začetku letošnjega leta objavili, da imajo velike načrte glede stanovanjske gradnje. Tako so v Slovenj Gradcu najavili gradnjo bloka socialnih stanovanj s kar 54 enotami, na Ravnah pa gradnjo na treh potencialnih lokacijah. V občini Prevalje tako visokoletečih načrtov nimajo, vendar stanovanja vseeno nastajajo. Župan dr. Matic Tasič je povedal, da bo v kratkem na voljo 15 novih stanovanj, ki so jih zgradili na lokaciji opuščenega otroškega vrtca Zgornji kraj.

Poleg tega nameravajo 2 stolpiča zgraditi na območju severnega dela prevaljskega Polja, s kapaciteto 2x 20 stanovanj. Nekaj lokacij je ostalo tudi za individualno stanovanjsko gradnjo, zaznavajo tudi interes investitorjev, ki bi gradili v sodelovanju s stanovanjskim skladom republike Slovenije. V teh primerih bi občina stanovanja odkupila.

Poleg naštetega so v centru Prevalj na mestu nekdanje Kertove hiše že začeli graditi večstanovanjski objekt z 20 stanovanji ter s pripadajočo garažno hišo. Gradi ga zasebni investitor, stanovanja bodo namenjena trgu.