16.01.2020
Luč sveta ugledal nov, Koroški abonma

Pod znamko Koroški abonma so se združili kulturni domovi v Mežiški dolini in dom v Pliberku ter skupno ponudili pet abonmajskih gledaliških predstav , ki se bodo od januarja do maja odvijale v Kulturnem centru Ravne, Narodnem domu v Mežici, Kulturnem domu v Črni , Kulturnem domu v Pliberku ter v Družbenem domu na Prevaljah. Predstave so skrbno izbrane in prilagojene tudi kapacitetam različnih dvoran, ki jih premorejo posamezni kraji. Publiki bodo na voljo monodrama Človeški glas Sng Nova Gorica, komedija Razbiti vrč Drame Ljubljana, glasbena komedija Nune v akciji produkcijske hiše Prospot , igra Že spet nikoli več teatra Šentjanž iz zamejske Koroške in spevoigra Kovačev študent, ki jo bodo ponovno na oder postavili mladi solisti s Prevalj, tudi v počastitev 400 letnice jeklarstva v naših krajih. Abonma petih predstav stane 70 evrov, seveda bo vsaka predstava tudi za izven.

Trije od petih organizatorjev že imajo lastne gledališke abonmaje, vendar vsi skupaj menijo, da je potrebno povezovanje.

Za skupen nastop so za namene promocije uspeli pridobiti tudi nekaj evropskih sredstev iz programa EU Futur.

Prva predstava bo monodrama Človeški glas , igralke Helene Peršuh, v četrtek 23. januarja na Ravnah. Vse predstave bodo ob 19. uri, razen predstav v aprilu in maju, ki bosta ob 19.30 uri.