11.12.2019
Pri gradnji hitre ceste bo še veliko zapletov

Bojazen, da tudi po tem, ko je na načelni ravni jasno, da se bo gradila tretja razvojna , gradnjo čaka veliko zapletov, se uresničuje.

Precej močno, pa vendarle prestižno vprašanje, kdaj se bo fizično začela gradnja hitre ceste na Koroško, je v ponedeljek dobilo del odgovora. Družba za avtoceste republike Slovenije , ki vodi postopke, je za prvo predvideno gradbišče v Gabrkah, med šestimi prispelimi ponudbami, izbrala tri izvajalce, ki ustrezajo kriterijem. Rok za pritožbe je iztekel v ponedeljek in neuradno smo izvedeli, da so se vsi trije neizbrani ponudniki pritožili. Vili Žavrlan , član uprave Darsa pojasnjuje, da se bo postopek nekoliko zavlekel.

Postopek na državni revizijski komisiji bo potekal dober mesec, po njeni odločitvi bodo izvajalce z referencami pozvali, da določijo ceno za izvedbo del. Tisti, ki bo ponudil najnižjo ceno bo izbran. Postopek na Darsu bo trajal največ dva meseca , to pomeni, da bi kljub neugodni novici še vedno lahko zasadili prvo lopato v pomladanskih mesecih leta 2020.