11.12.2019
V Dravogradu ključe prejelo osem najemnikov stanovanj


V teh decembrskih prazničnih dneh so svojevrstno darilo prejeli nekateri tako starejši kot mlajši občani v Dravogradu. Po dveh letih obnovitvenih del je osem družin prejelo ključe od novih stanovanj v obnovljenem gasilskem domu v Dravogradu, sama stavba pa je sedaj ob vstopu v Dravograd, tudi v ponos občini.

Občina Dravograd je sicer prvotno želela stavbo gasilskega doma prodati z namenom izgradnje stanovanj, vendar se občinski svetniki s tem niso strinjali in tako je v investiciji skupaj z občino sodeloval Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Investicija v stanovanja je vredna 450 tisoč evrov, 208 tisoč je prispeval Stanovanjski sklad, ostalo pa občina Dravograd. Oba sta lastnika štirih stanovanj, ki sta jih ta teden predala v najem. V pritličju so štiri stanovanja izključno za starejše občane, štiri v nadstropju pa za mlade družine.

Kot je povedala županja Marijana Cigala, bi lahko stanovanja ponudili v najem že poleti, vendar so želeli urediti tudi etažni vpis, kot narekuje zakonodaja. Izrazila je zadovoljstvo tako nad objektom kot tudi za najemnike, kjer je izpostavila pomen medgeneracijskega sodelovanja.

Stanovanja so svetla in prijetna za bivanje, povsem nove so tudi vse dotrajane inštalacije in ogrevanje. Izvajalec del je bilo podjetje Energo projekt d.o.o. Iz Dravograda.

IF