11.12.2019
Plače v oktobru 2019

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v oktobru , so se glede na mesec poprej povečale za en cent, tako da še vedno povprečje znaša 1051 evrov. Povprečne plače v republiki Sloveniji pa so v istem obdobju upadle in zdaj znašajo 1105 evrov. Iz tega razloga se je zaostanek regije za slovenskim povprečjem zmanjšal in sicer na slabih 5 odstotkov.

V navedenem mesecu so plače zaposlenih na teritoriju občine Mežica s 1123 evri spet prehitele dohodke zaposlenih na Ravnah, ki znašajo 1119 evrov. Sledi Črna s 1086 evri. Z nekaj zaostanka sledijo plače na Muti, v Vuzenici in v Slovenj Gradcu, in tako naprej. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer se je znesek tokrat ustavil pri 865 evrih. V Dravski dolini so najnižje plače v Ribnici na Pohorju, so pa tokrat v Podvelki prehiteli občino Radlje.

Med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji so plače na Koroškem pridobile eno mesto in so tokrat na šestem mestu. Najvišje plače so v osrednji Sloveniji z Ljubljano, najnižje so tudi tokrat v notranjski regiji.