05.12.2019
Višja strokovna šola Slovenj Gradec že pričela s prireditvami ob 20. obletnici


Višja strokovna šola Slovenj Gradec bo 6. januarja 2020 praznovala 20. obletnico ustanovitve, z dogodki, ki bodo zaznamovali njen jubilej, pa so pričeli že ta teden. 

Leta 2000 je bila ustanovljena Višja strokovna šola Slovenj Gradec, ki v tem času, tik pred praznovanjem skorajda že šteje 1000 diplomanta. Že polnih 20 let posredujejo znanja študentom in študentkam v izobraževalnih programih poslovni sekretar in ekonomist, njihovi diplomanti pa si skozi študij pridobijo tudi veliko praktičnega znanja, saj šola sodeluje s skoraj 100 podjetji v tem okolju. Vizija Višje šole Slovenj Gradec je sledenje potrebam podjetij v Koroški regiji, saj se le-ta soočajo s pomanjkanjem kadra, zato je še posebej pomemben nov program inženir Informatike, ki so ga uvedli letošnje šolsko leto in vanj uspešno vpisali študente rednega in izrednega študija. S tem si podjetja tudi obetajo, da ti kadri ostanejo v regiji, podjetja pa zagotavljajo poleg zaposlitev tudi štipendije.

Osrednje praznovanje bo Višja šola Slovenj Gradec izvedla v letu 2020, a pričeli so že 4. decembra s športnim srečanjem študentov, predavateljev, diplomantov in dijakov. Ravnateljica magistrica Janja Razgoršek pa je povedala, da bodo 11. februarja pripravili srečanje 1. generacije diplomantov, ki so jih vpisali v študijskem letu 2000/2001, osrednja slovesnost ob 20. obletnici Višje strokovne šole Slovenj Gradec pa bo 19. marca.

IF