05.12.2019
Občinski nagrajenci v Mežici

Vsako leto v začetku decembra je živahno v Mežici, kjer proslavljajo občinski praznik 4. decembra , na god svete Barbare, zaščitnice rudarjev. Prve prireditve v počastitev praznika so bile že konec preteklega tedna, včeraj pa je bila v veliki dvorani Narodnega doma slovesnost na kateri so podelili letošnje občinske nagrade in priznanja.

Zlati grb občine Mežica sta prejela Rudolf Novak, za njegov bistven prispevek k bogatitvi kulturno umetniškega življenja v občini Mežica in Marjan Kovačič, za dolgoletno požrtvovalno delo na področju gasilstva in zaščite pred požari. Zlati grb je prejelo tudi Frizerstvo Tasič, za njihovo 80 letno ustvarjalno delo na področju frizerstva v Mežici. V avli Narodnega doma v Mežici je že od petka dalje na ogled razstava Koroškega pokrajinskega muzeja Slovenj Gradec, Ko lasje govorijo, postavljena prav ob okrogli obletnici frizerstva Tasič.

Podelili so tudi priznanja na športnem področju.

Plaketo za življenjsko delo na področju športa je prejel Andrej Maze, priznanje za športnika leta 2019 v članski konkurenci je dobil judoist Luka Plaznik, priznanje za športnika leta v mladinski konkurenci pa je pripadlo karateistu Aljažu Reiterju.