05.12.2019
Priznanje Zlati kabel za ravenske gimnazijce

Gimnazija Ravne je prejela priznanje Zlati kabel 2019, ki ga podeljuje ustanova C Mipius, ki pod okriljem ministrstva za izobraževanje in šport podpira mednarodno sodelovanje učencev in dijakov. Podelitev je bila sinoči v Grand hotelu Union v Ljubljani. Priznanje so prejeli v kategoriji od 16 do 19 let za projekt Jaz , oseba, Jo Persona. V njem so dijaki tretjega letnika španskega jezika preko spleta obdelali najrazličnejše teme iz psihologije, kot so čustva, motivacija, osebnostna rast v privatnem in poslovnem življenju in podobno.

Nagrada je namenjena tudi podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v izobraževanju ter strokovnemu razvoju šolskega osebja na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol, saj se pri tem projektu ni potovanj med kraji.

Priznanje so sprejeli ravnatelj Gimnazije Ravne Drago Benko, pomočnica ravnatelja Leonida Konič in profesorica Petra Podstenšek, ki je tudi vodila ta projekt.

Na gimnaziji Ravne so španščino kot tretji jezik v predmetnik uvedli pred desetimi leti, zdaj je tudi drugi tuji jezik. Na slovesnosti so podelili tudi priznanja Jabolko kakovosti, ki pa so ga Ravenčani prejeli že pred leti.