19.11.2019
Božiček za en dan zbira darila tudi na Koroškem


Pred sedmimi leti se je skupina prijateljev odločila, da bo v decembru obdarila nekaj otrok. Majhna garaža kot skladišče, osebni avtomobil za razvoz. Niso vedeli natančno, v kaj se podajajo, a želeli so otrokom in njihovim staršem polepšati praznični zimski čas.

Nekaj sto daril je v vseh teh letih projekta zdaj preraslo v deset tisoče daril, vsako leto naredijo več kilometrov, nasmehi se množijo. Govorimo o projektu Božiček za en dan, ki darila za otroke in starostnike zbira in prinaša tudi na Koroško. Z letošnjo akcijo zbiranja daril so začeli minuli petek, 15. novembra, ko so objavili tudi seznam otrok in starostnikov. Preden pa lahko nekdo obdari otroka ali starostnika, mora opraviti registracijo na spletni strani Božiček za en dan. Po uspešni registraciji si izbere svojega obdarovanca in mesto, kamor bo dostavil darilo.

Zbirni mesti na Koroškem sta na Ravnah in v Slovenj Gradcu – Klub Koroških študentov bo zbiral Božičkova darila od tega tedna dalje, ob četrtkih, petkih in sobotah med 18. In 20. Uro, v Slovenj Gradcu pa bo zbirno mesto v Hostlu na Ozarah do 3. decembra do 22. ure.

Projekt Božiček za en dan je sicer popolnoma neprofiten in izpeljan v celoti z delom prostovoljcev. Lani so obdarili 11.111 otrok in 968 starostnikov.


 

NK