07.11.2019
Ponovno sprehod ob mestnem obzidju Slovenj Gradca

Koroški pokrajinski muzej Slovenj Gradec to soboto znova vabi na brezplačen voden sprehod po mestnem obzidju.

 Sodelavka muzeja Nataša Škorjanc bo obiskovalce znova na zanimiv način popeljala v srednjeveški Slovenj Gradec. Tokratni poudarek bo po poletni pavzi ponovno na osnovah, torej kje je bilo prvotno naselje, kdo je ustanovil Slovenj Gradec, kako so meščani živeli, o Turkih , protestantizmu in podobno. Zainteresirani se bodo zbrali ob 10.30 uri na mestnem trgu 24 ,torej pred muzejem.

 

Iz Koroškega pokrajinskega muzej je prišlo še eno povabilo. Muzej Slovenj Gradec in Glasbena šola Slovenj Gradec vas v soboto , ob 10.00 v okviru cikla Spoznajmo glasbo vabita v Rojstno hišo Huga Wolfa, na Glavnem trgu 40 v Slovenj Gradcu na brezplačno glasbeno delavnico Glasbeni svet pihal, trobil in tolkal.

Škrat Notko je nagajiv in igriv glasbeni škratek, ki se rad igra, tako z glasbo kot igračami. Tokrat bo pripravil zabavno glasbeno druženje, na katerem bodo spoznali različne družine glasbil in nanje tudi zaigrali. Delavnica je namenjena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole. Potekala bo pod strokovnim vodstvom profesorjev Glasbene šole Slovenj Gradec.