22.10.2019
SDS bo podprla poroštveni zakon za tretjo razvojno os

Koroška regijska organizacija Slovenske demokratske stranke je sinoči na Ravnah pripravila javno tribuno z naslovom Zgodba tretje razvojne osi.

V povsem polni mali dvorani Kulturnega centra je zgodbo tretje razvojne osi uvodoma podrobneje obrazložil dr. Matic Tasič, ki vodi koordinacijski odbor za gradnjo pri svetu koroških občin. Tasič je izrazil prepričanje, da so zdaj stvari že tako daleč, da pot nazaj ni več mogoča. Prepričan je, da bo v desetih letih celoten severni del tretje razvojne osi izgotovljen, seveda pa bo treba vse nadaljnje korake budno spremljati. O velikem pomenu ceste za koroško gospodarstvo je govoril novi predsednik upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice Boštjan Paradiž. Član odbora za infrastrukturo in okolje v državne zboru ter nekdanji minister za infrastrukturo Zvone Černač, je opozoril, da gradbeni projekti pri nas potekajo mnogo prepočasi.

Vodja Slovenske demokratske stranke Janez Janša je na vprašanje ali bo stranka podprla poroštveni zakon v parlamentu, povedal, da bodo poroštvo podprli kljub temu ,da je vlada na to vezala drugi tir, ter da poroštvo ni pripravljeno za vse odseke tretje osi. V načelu ima projekt njihovo podporo in zdaj je zaradi cenejšega denarja tudi pravi čas za zagon takšnih investicij. Kljub optimizmu glede skorajšnjega začetka gradnje prvak opozicije Korošce poziva k čuječnosti, saj so gradbeni projekti pri nas odvijajo silno počasi in z velikimi težavami, kot je primer druge cevi karavanškega predora.

Pogovor je povezoval aktualni predsednik regijskega sveta in državni svetnik Franjo Golob.