17.10.2019
Območna obrtna zbornica Radlje praznuje 40 let


Območna obrtna zbornica Radlje praznuje 40. letnico delovanja, ob tej priložnosti bodo v petek ob 18ih v Holetu Radlje pripravili tudi slovesnost. 

Leta 1979 je skupina obrtnikov pod vodstvom tedanjega mojstra slikopleskarja Rajka Kumra v Radljah ustanovila Združenje samostojnih obrtnikov Občine Radlje kor predhodnika obrtne zbornice občine Radlje. To je bilo še v socializmu, ko je bilo podjetništvo v nasprotju s tedanjo ideologijo. Kot se je izkazalo, se je njihova vztrajnost izplačala, saj obrtniki in manjša podjetja potrebujejo stanovsko organizacijo, s katero so močnejši pri uveljavljanju svojih interesov. Kot je povedal predsednik Obrtne zbornice Radlje, Blaž Cvar, so skupaj s krovno orgganizacijo, ki združuje Obrtne zbornice v Sloveniji partner vladi, hkrati pa skušajo znotraj zbornice vsem članom olajšati delo ob številnih zakonih in predpisih. Tudi neobezno članstvo, ki je začelo veljati leta 2013 ni vplivalo na posamezne obrtnike in podjetja, da se ne bi povezovali, tako ima Obrtna zbornica Radlje sedaj 25 tisoč članov, kar je ob 40. letnem jubileju zadovoljivo in spoštljivo dejstvo. 

Ob jubileju bodo podelili jubilejna priznanja posameznikom, posebna priznanja za poslovne uspehe aktivnim članom in visoka zbornična priznanja. Za poslovno odličnost bodo prejeli priznanja Podjetje CNC P&K Pušnik, OPS Breznik, Mizarstvo Jurač, Alojz Košir, Šiviljstvo Knez in Gumarstvo Šrajner, posebno priznanje za sodelovanje pri promociji obrtnih poklicev pa OŠ Radlje. 

IF