03.10.2019
Podelili Vrunčeva priznanja

V Slovenj Gradcu so ob dnevu prosvetnih delavcev podelili Vurnčeva priznanja. V uvodnem slavnostnem nagovoru se je dr. Vojko Veršnik, lanski Vrunčev nagrajenec, med drugim vprašal, ali v praksi danes še drži geslo »gradimo prihodnost – vlagajmo v učitelje«. Danes namreč učitelji izgubljajo avtoriteto, inovativni in napredni nekateri so celo zasmehovani, je povedal. Včasih pa so trn v peti tudi gospodarskemu sektorju. Tiste, ki podcenjujejo učitelje, je vprašal, »kdo pa je ta, ki te je naučil osnovnih manir in osnovnega znanja za življenje. Poslanstvo učiteljev pa je iskrenost in korektnost.

Dobitnica Vrunčeve nagrade, ravnateljica v Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec Nada Duler, profesorica defektologije, tudi mentorica in svetovalka, meni, da mora vodja omogočati okoliščine, kjer lahko učenci in zaposleni izkažejo svoja močna področja, hkrati pa imajo možnost razvijati šibka.

Potem je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil še Vrunčeve plakete za uspehe v pedagoškem delu: Danici Bricman, vzgojiteljici iz vrtca na Selah, Aleksandra Hovnik in Majda Tamše Horvat iz Osnovne šole Podgorje pri Slovenj Gradcu ter Milanu Unkoviču, profesorju likovne vzgoje v Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec. V kulturnem programu je nastopil Vokalni band Kreativo