03.10.2019
Prostofer tudi na Ravnah

 

Na Ravnah so s krajšo slovesnostjo zagnali projekt Prostofer, pomoč starejšim občanom in invalidom pri prevozih. Gre za sistem, ki je poznan že iz Radelj ob Dravi. Koristijo ga lahko upokojenci in invalidi brez sorodnikov in z nižjimi mesečnimi dohodki, omogočal naj bi predvsem brezplačne prevoze do zdravniške oskrbe , javnih ustanov, trgovin in podobno. Za dogovor morajo vsaj tri dni pred nameravanim prevozom interesenti poklicati na klicno številko 080 10 10. Od tam bodo potrebo posredovali do koordinatorke pri Društvu upokojencev Ravne, ki bo o tem obvestila šoferja in sporočila potrditev termina. Organizatorji zagotavljajo vozilo in zavarovanje šoferja ter potnika.

Društvo upokojencev Ravne in občina sta projekt financirali preko Lokalne akcijske skupine v višini dobrih 62 tisoč evrov,. Zaenkrat imajo na voljo električno vozilo, v kratkem času bodo pridobili še posebno vozilo z rampo za invalidske vozičke. Doslej se je izšolalo enajst prostovoljnih šoferjev, tako imenovanih prostoferjev. Predstavili so se na prireditvi,

ki sta jo popestrila ženski pevski zbor Društva upokojencev Ravne in harmonikarka Tina Kalajžič. Obilo uspehov je šoferjem in uporabnikom zaželel župan dr. Tomaž Rožen govorila sta še predsednik Društva upokojencev Jože Prednik in vodja medgeneracijskega centra na Ravnah Marjana Kamnik.