26.09.2019
Kulturni dom Slovenj Gradec letos ponuja pet abonmajev


Kulturni dom Slovenj Gradec že tradicionalno ponuja 5 abonmajev, in sicer gledališkega, lutkovnega, Abonma opera in balet, štiri filmske in Wolfov koncertni abonma »Wolf povezuje«, ki ga v sezoni 2019/2020 prireja skupaj z Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec. Že letošnja jesen bo namreč v znamenju praznovanja 160. obletnice rojstva skladatelja Huga Wolfa, ki jo bodo v njegovem rodnem Slovenj Gradcu obeležili naslednje leto.

Že oktober v Kulturnem domu Slovenj Gradec prinaša poleg rednih tudi počitniške in druge tematske filmske projekcije, zvrstile se bodo kar tri abonmajske predstave, gledališka, lutkovna in koncertna, pa še kaj. Na ogled bo tudi prva komedija v sklopu gostujočega nedeljskega abonmaja ljubiteljskih gledališč.

Kino je zopet v porastu, pravijo v Kulturnem domu Slovenj Gradec, program je skrbno izbran, pri čemer strokovno sodeluje doktor Uroš Zavodnik, režiser, ki v zvezi s filmov v kulturnem domu vodi tudi pedagoško-andragoško dejavnost. 4. oktobra v slovenjgraškem kulturnem domu premiera novega slovenskega filma OROSLAN, projekcije se bodo udeležili tudi režiser filma z ekipo. 13. oktobra bodo sodelovali v »Evropskem art kino dnevu«.

Prva abonmajska prireditev, koncert v sklopu Wolfovega koncertnega abonmaja »Wolf povezuje« bo že v petek, 27. septembra na posebnem prizorišču, v cerkvi sv. Radegunde v Starem trgu. Nastopili bosta Theresa Plut, sopran in Polona Gantar na orglah. Predstavili bosta 10 duhovnih pesmi Huga Wolfa iz »Španske pesmarice« v priredbi za orgle nemškega skladatelja Maxa Regerja in 3 skladbe iz »Moerikejevega cikla«, s tem pa bo predstavljena tudi zgoščenka, na kateri je večina omenjenih skladb posnetih v Slovenj Gradcu.

AP