26.09.2019
Počiva jezero v tihoti

Ob zaključku mednarodnega projekta Erasmus Prijatelj- Freund 2, v katerem so sodelovali dijaki Gimnazije Ravne, Srednje šole Ravne in Trgovske akademije v Velikovcu bo jutri v mestnem kinu v Beljaku ob 18.30 uri premiera filma Počiva jezero v tihoti- Still ruht der See. Dijaki so skupaj posneli detektivski film in se lotili vseh projektnih faz, od predprodukcije do postprodukcije, ki trenutno še poteka, ter distribucije. Projekt je bil orientiran v vzpodbujanje kreativnosti in skupnega ustvarjanja.

Igralci prihajajo iz filmske šole v Celovcu, z izjemo Ravenčanov Uroša Zavodnika in Gaborja Sekereša, ki sta odigrala vlogi župnika in gostilničarja. Več ravenskih dijakov je sodelovalo v sami produkciji, tako je bila asistenka režije Katarina Lodrant, pod glasbo se podpisuje Filip Dihpol, zvok Andraž Kugovnik Bregeš in Sergej Goričan, kostume Maša Breznik in Helena Pokeržnik, kamero Nik Gradišnik, fotografijo Tisa Praprotnik in stike z janvostjo Tina Geč. Vodja projekta je bila profesorica Simona Rejec Merkač.

Po premieri v Beljaku so predvidene tudi repriza v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, predvajanje filma v manjših kinematografih v Sloveniji in Avstriji ter številne udeležbe na filmskih festivalih in tekmovanjih.