25.09.2019
Protest Hoč'mo prvo lopato bo 17. oktobra pred vladno palačo v Ljubljani

Protokol o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško določa, da se bo gradnja hitre ceste na Koroško pričela leta 2019. Ker aktivnosti vlade za zagotovitev finančne konstrukcije projekta potekajo počasi in je ogrožen pričetek gradnje projekta v tem letu , se je včeraj na Ravnah sestal pripravljalni odbor za organizacijo protesta v Ljubljani.

Pripravljalni odbor je odločil, da bo protest pod sloganom Hoč'mo prvo lopato potekal v četrtek, 17. oktobra 2019, ob 10. uri na Gregorčičevi ulici, pred stavbo Vlade Republike Slovenije.

Slovenjgraški poslanec Jože Lenart je v oddaji na Koroškem radiu menil, da naj civilna iniciativa raje svoje puščice usmeri v tiste, ki projektu nasprotujejo, ne pa v vlado, ki se z njim ukvarja.

Zato smo koordinatorja mladinske inciative Aljaža Verhovnika povprašali, kako bodo priparavili proteste pred vladnim poslopjem v Ljulbjani in ali je zdaj pravi čas za tovrstno akcijo .... Verhovnik pravi, da so posamezne instituicje ,ki sodelujejo z iniciativo že imenovale koordinatorje za protestno akicjo, prav tako so se začeli dogovarjati o avtobusih, ki bood protestnike peljali v Ljubljano.

 

Verhovnik še dodaja, naj se vlada raje ukvarja z aktivnosti za zagotovitev finančne konstrukcije, ki potekajo vse prepočasi, saj je predlog za poroštvo obtičal v ministrtvih, kot pa z njihovim nameravanim protestom.