25.09.2019
Direktor občinske uprave Dravograd je Črtomir Epšek

Po tem, ko je Direktorica občinske uprave Dravograd Dominika Knez letos aprila županji občine Dravograd Marijani Cigala podala odstop z mesta direktorice, so na občini konec junija razpisali novo mesto za direktorja občinske uprave. Gre za delovno mesto, za katero kandidat potrebuje najmanj visokošolsko izobrazbo ustrezne smeri, 6 let delovnih izkušenj, strokovni izpit iz upravnega postopka in funkcionalna znanja upravnega vodenja. Na razpis se je prijavilo sedem kandidatov, med vsemi prijavljenimi se je po izboru eden tudi pritožil, kar je nekoliko zavleklo postopek. Na mesto direktorja občinske uprave Dravograd je županja imenovala Črtomirja Epška, pravnika, ki je doslej na občini opravljal delo svetovalca za premoženjsko pravne zadeve. Epšek je bil uradno imenovan v petek, tako, da je s polnimi pooblastili delo pričel opravljati v ponedeljek, na funkciji direktorja občinske uprave pa bo ostal za določen čas, za obdobje petih let.

Dominika Knez, ki je doslej več mandatov opravljala delo direktorice občinske uprave se po končanem razpisnem roku in izbiri novega sodelavca vrača na prejšnje delovno mesto, v občinski upravi bo opravljala delo na referatu za gospodarjenje s prostorom.

Ob tem pa v Dravogradu nadaljujejo gradnjo novega vrtca v Šentjanžu. Gre za javno zasebno partnerstvo, izvajalec del je gradbeno podjetje SGP Pokeršnik d. o. o. Vrednost projekta je skupaj z opremo ocenjena na 2, 7 milijona evrov, objekt v velikosti 1000 kvadratnih metrov pa bo imel tudi kuhinjo in upravo vrtca Dravograd, sprejel pa bo okoli 100 otrok. S tem bodo v Dravogradu izboljšali prostorske pogoje in olajšali delo vrtca. Stare prostore vrtca, ki sedaj deluje v okviru šole v Šentjanžu pa bodo po zaključku del, predvidenih najkasneje v februarju 2020, koristili v tamkajšnji osnovni šoli, ki se prav tako sooča s prostorsko stisko.

 

KV