10.09.2019
Spet kolesarjenje po trasi bodoče hitre ceste...

Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os z Raven pripravlja 5. kolesarjenje po trasi bodoče hitre ceste. Vsako leto si za to promocijsko akcijo omislijo tudi geslo. Po lanskem Tretja razvojna os- ali bo nova vlada tej nalogi kos ?, je letos geslo preprostejše:

»Hoč`mo prvo lopato!« Vabijo vas, da se jim pridružite v soboto, 14. septembra 2019 na celotni trasi, ali na posameznem delu .

Kolesarili bodo v smeri Šentrupert-Velenje-Graška gora-Slovenj Gradec-Dravograd-Ravne na Koroškem. Začetek kolesarjenja bo ob 9. uri v Šentrupertu pri bencinskem servisu, ob 10. in 30 minut se bodo ustavili na Titovem trgu v Velenju, ob 13. uri v mestnem jedru Slovenj Gradca- pri konju, ob 13 in 30 minut v Šentjanžu, lokacija Yagababa, zaključli bodo ob 14.30 pri mestni hiši na Ravnah.

Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os je letos proslavila peto obletnico obstoja. Po ustanovitvi je bila največja akcija zbiranje podpisov za peticijo za gradnjo hitre ceste na Koroško. Vsako leto so pripravili tudi kolesarjenje, posneli so več video spotov na to temo, izdali publikacijo Hočmo cesto, za svoj cilj so pridobili znane kulturnike in druge javne osebnosti ter jim podelili nazive Ambasadorji Hoč- mo cesto, pripravili so velik javni protestni shod na Ravnah, po podpisu protokola o tretji razvojni osi pa vseskozi bdijo nad aktivnostmi na sejah koordinacijskega odbora. Letos so na mestnem platoju na Ravnah odprli tudi informativni center.