10.09.2019
V Slovenj Gradcu pred rušitvijo kopališča letos rekordna kopalna sezona

Letošnja poletna sezona na letnem kopališču v Slovenj Gradcu je bila rekordna, hkrati pa pomeni tudi zadnjo sezono v več kot 80 let starem kopališču. Zaradi gradnje novega bazenskega kompleksa bo namreč letno kopališče porušeno, po večji prenovi v letu 1984 pa je v zadnjih dvajsetih letih sprejelo več tisoč obiskovalcev, ki so se ob bazenu zabavali tudi ob različnih aktivnostih. Zadnjih 9 let je s kopališčem upravljal Javni zavod Spotur, kjer so v vseh letih, odkar s kopališčem upravljajo, na bazenu našteli 61.084 kopalcev. Kot je pojasnil Borut Marošek iz zavoda Spotur, so letos zabeležili kar 8.205 kopalcev. Med njimi je bilo približno 60% otrok in 40% odraslih.

Tudi letos so se na bazenu odvijale razne aktivnosti, delavnice za otroke, slackline delavnice, kopališče je bil pomemben del programa počitniškega varstva. Sezono so zaključili s prireditvijo zadnji čof v bazen, ki je bila prav tako dobro obiskana.

19.septembra bodo na Mestni občini odpirali ponudbe za izvajalca del pri gradnji novega kompleksa in če ob izboru ne bo pritožb, bi lahko z gradnjo pričeli že v oktobru. Gradnja bo trajala predvidoma dve leti, ko kopanje v Slovenj Gradcu ne bo mogoče, se pa zato občani lahko nadejajo še boljše ponudbe po tem, ko bo kompleks z bazeni zgrajen.

KV