29.08.2019
Hermine Wech ob odpiranju novih prostorov v Slovenj Gradcu s smelimi načrti za prihodnost

Podjetje Hermine Wech, Koroška perutnina, v soboto v Slovenj Gradcu odpira novo pridobitev, logistično poslovni prostor, s katerim bodo dopolnili ponudbo perutninskega mesa in predvsem tudi pripravljene hrane na tem območju. Podjetje, ki je na slovenskem trgu prisotno vse od leta 2004, je svojo ponudbo krepilo predvsem na veleprodaji mesa, nova naložba na 5000 kvadratnih metrih pa, kot pravi direktor in lastnik podjetja Igor Oder, pomeni dodano vrednost za širši prostor. V Slovenj Gradcu bodo odprli restavracijo in malo prodajo, ki bo vsak dan ponujala več kot 200 različnih vrst menijev. Zasnova objekta omogoča nadaljno širitev in vzpostavljanje novih maloprodaj.  Za podjetje Hermine Wech, ki zaposluje 22 delavcev, po širitvi je zaposlitev pri njih dobilo še 7 ljudi, perutnino redi preko 350 rejcev iz Slovenije in sosednje Avstrije, vsak rejec pa vzredi povprečno 60 000 piščancev. S tem je zagotovljena sledljivost in kvaliteta, na katero prisegajo v podjetju, trende pa vse bolj obračajo v rejo in ekoloških piščancev in bio izdelkov. Na mednarodnem ocenjevanju mesa letošnjega kmetijsko živilskega sejma Agra so prejeli kar 5 zlatih in prav toliko srebrnih medalj, v večini za bio izdelke. V prihodnje nameravajo po Sloveniji vzpostaviti še 24 maloprodaj, svojo podružnico pa že imajo tudi na Hrvaškem.

KV