28.08.2019
626. pliberški jarmak- sejem na travniku

Bliža se prireditev z najdaljšo tradicijo v naših krajih, 626. pliberški jarmak, sejem na travniku, največje ljudsko slavje južne avstrijske Koroške.

Svečana otvoritev bo v soboto 31. avgusta, ko bo z osrednjega pliberškega trga povorka odšla do sejmišča, ob 14. uri pa bosta z odprtjem sodčka piva jarmak otvorila pliberški župan Štefan Visočnik in koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser. V soboto , nedeljo in ponedeljek bo na prizorišču potekal velik kramarski sejem, živahno bo v šotorih, kjer se ob jedlo, pilo in plesalo. V šotoru slovenskega prosvetnega društva Edinost, tako imenovani Svaveji uti, bo že v petek glasbeni večer s skupinami Voxon Academy, Popwall in Matakustix, v soboto bo od 10. ure dalje potekalo mednarodno srečanje upokojencev. Zvečer bo za zabavo tam igral ansambel Veseli Begunjčani, naslednji dan bodo v slovenskem šotoru proslavili tridesetletnico oddaje Dober dan Koroška , deželne radiotelevizije iz Celovca, v nadaljevanju bodo nastopili Kraški kvintet in Braco Koren, Rožanski muzikanti in drugi, zadnji dan, torej v ponedeljek, pa bo tam igral ansambel Rosa.

Na ogled bo tudi 22. razstava Alpe- Jadran , vse dni sejma bo imela svoja vrata odprta pliberška galerija Wernerja Berga z razstavama Preko meja eksistence in Slovo.