22.08.2019
8 let Mladinskega sveta Ravne na Koroškem


22. avgusta pred 8. leti so na Ravnah na ustanovnem zboru ustanovili Mladinski svet Ravne na Koroškem, takrat so ustanovne organizacije podpisale Listino o ustanovitvi Mladinskega sveta Ravne. Z njo so se zavezale, da bodo skrbele za demokratičen razvoj združenja, katerega cilj bo opozarjati in reševati problematiko mladih v občini Ravne na Koroškem.
 Prvi predsednik, ki še danes vodi Mladinski svet Ravne, je postal Aljaž Verhovnik, ki je pred osmimi leti zastavil program s pomembnimi nalogami. Kot je poudaril za naš radio, se je Mladinski svet od vsega začetka ukvarjal z vprašanji, kako izboljšati položaj mladih v občini in prvič na Ravnah sploh pripravil strategijo za mlade. Do danes so se spopadali z mnogimi izzivi in odzivi na dogajanje, ki se tičejo mladih. 

Med najbolj prepoznavnimi projekti MS Ravne je Aljaž Verhovnik izpostavil snemanje dokumentarnega filma o mladini z naslovom Mladina od Guštanja do Raven na Koroškem, promocijske akcije Mladi za park, obnovo nekdanje trim steze in preoblikovanje v Mladinsko pot. Mladinski svet Ravne je zadnja leta vključen tudi v projekt Za zdravje mladih. V zadnjem obdobju s programom MSR šport pripravlja tudi športne aktivnosti. Ena takšnih bo že to soboto, ko bo potekal Skok na Strojno. Decembra pa sledi že peti Miklavžev tek po CIK-CAKU.  Javnosti najbolj poznan projekt Mladinskega sveta Ravne pa je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki je vlogo Mladinskega sveta Ravne na Koroškem ponesel preko regionalnega, tudi na državni nivo

V prihodnje jih čaka glede na nove izzive priprava nove strategije za mlade, kjer bodo začrtali aktualne ukrepe za nadaljnje aktivnosti. 

IF