14.08.2019
V Slovenj Gradcu znova Slovenia Ball


V Slovenj Gradcu poteka že 15. mednarodni košarkarski turnir za dekleta in fante do štirinajstega leta starosti. Na turnirju je 10 dekliških in 10 fantovskih reprezentanc držav iz vse Evrope. Najprej bodo za kolajne tekmovala dekleta, in sicer od danes 15. avgusta, do 18.avgusta, teden dni kasneje pa se bodo na turnirju pomerili še fantje.

Košarkarski turnir Slovenia Ball je skozi vsa ta leta rasel in postal največji reprezentančni turnir v Evropi za to starostno kategorijo. O sami kakovosti turnirja govorijo dejstva, da so na slovenjgraškem turnirju igrali igralci, ki danes nastopajo že v ligi NBA.

Košarkarska zveza Slovenije je na turnir, ki vsako leto poteka v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, javnim zavodom za šport in turizem Spotur, hotelom Vabo, zelo ponosna in vesela, da je lokalna skupnost na čelu z županom Tilnom Kluglerjem naklonjena temu velikemu športnemu dogodku.

Zato so vsi ljubitelji športa vabljeni k ogledu tekem naših in evropskih bodočih košarkarskih zvezdnikov. Tekme bodo kot vsako leto prav gotovo zelo zanimive, naši reprezentantje in reprezentantke pa obljubljajo borbo do zadnjih atomov moči, želijo pa si čim večjo podporo navijačev. O rezultatih vas bomo tudi na naših radijskih valovih sproti obveščali.