13.08.2019
Slalom z rolerji v Vuzenici znova uspel


Smučarski klub Vuzenica je s svojim članstvom to soboto ob letošnjih Vuzeniških dnevih, znova uspešno izpeljal slalom na rolerjih – Slovenian open, Inlaine slalom, ki je štel tudi za točke svetovnega pokala. Želje Vuzeničanov so smele, še zlasti, ker dokazujejo, da zmorejo tako z organizacijo kot izvedbo tekmovanja. 

V Vuzenici so znova presegli pričakovanja in pod streho spravili že 5. slalom na rolerjih. Kot je dejal predsednik SK Vuzenica, Janez Bijol, je njihova želja, da bi se v Inline slalomu uspeli prebiti na koledar svetovnega prvenstva, saj so že peto leto zapovrstjo dokazali, da zmorejo in lahko nadgradijo dosedanje dosežke. Tudi letošnjo prireditev so ocenili kot izjemno uspešno, daj so zabeležili več tekmovalcev in obiskovalcev. Inline slaloma se je udeležilo 70 tekmovalcev iz šestih držav in tudi med domačimi tekmovalci bodo lahko dosegali dobre rezultate. Bijol je še poudaril pomen lepega vremena pri tovrstnih tekmah in letos jim je odlično služilo.  Že peto leto je tekmovanje v Inline slalomu v Vuzenici spremljal tudi predsednik zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije, Iztok Klančnik. Dejal je, da tekmovanje na vseh nivojih iz leta v leto raste in v Sloveniji si želijo še več takšnih tekem. Ob tako uspešni organizaciji in udeležbi si Smučarski klub Vuzenica v Inline slalomu zagotovo utira prihodnost v svetovnem prvenstvu.

Sicer pa je bila sobota v Vuzenici zelo športno obarvana, namenu so predali novo nogometno igrišče z umetno travo, v Rogijevem memorialu so se medsebojno pomerili slovenski župani, veteranske ekipe in Humane zvezdice, ki so svoj prispevek namenili kot šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkejših družin Osnovne šole Vuzenica. V tej elitni nogometni ekipi igra tudi domačin, nogometaš Boštjan Grizolt. Povedal je, da je bil počaščen ob povabilu in lepo sprejet, saj je ekipa to z udeležbo v Vuzenici tudi potrdila.    

IF