08.08.2019
Koroška pred najzahtevnejšim Ultra trail K 24 izzivom


V petek se bo na Koroškem trlo ekstremnih tekačev, ki se bodo lotili največje koroške tekaške preizkušnje Ultratrail K 24. Organizatorji v Črni pravijo, da imajo vse pod kontrolo, le nekaj malenkosti je še za postoriti. 

Koroška je v pričakovanju največjega in najzahtevnejšega Ultra trail izziva, katerega trasa teče po obronkih najvišjih koroških gora. 100 in 50 kilometrov dolge poti se bo lotilo okoli 400 ekstremistov iz 22 držav.  

Zaradi dolge trase in časovnega razpona bo na pomoč priskočilo okoli 100 prostovoljcev, sodelovali bodo še člani Gorske reševalne službe Koroška in ekipe nujne medicinske pomoči. Vremensko ugoden vikend bo v koroške gore privabil številne pohodnike, ki si bodo traso delili z udeleženci Ultratraqila K24. Klemen Pušnik je povedal, da naj obiskovalci tekače spodbujajo, jim vsklikajo in jim ploskajo, kar jih bo spodbujalo na poti do cilja. 

Izziva se bodo lotili tudi številni Korošci in Korošice. Po besedah organizatorja naj bi najhitrejši tekmovalci s progo opravili v manj kot 12 urah, zmagovalce  bodo razglasili soboto zvečer

KG.