07.08.2019
Konec tedna se pričenjajo 25. Vuzeniški dnevi

Med 8. in 18. avgustom bodo v Dravski dolini osrednje prizorišče že 25. Vuzeniški dnevi. Občina Vuzenica jih je program predstavila na novinarski konferenci .

Občinsko praznovanje, ki je 15. avgusta na temeljih tradicionalnega verskega romanja k Devici Mariji na kamnu in sejemskega dogajanja, bo zaznamovalo okoli 50 prireditev, so povedal v Vuzenici, med njimi je največ tradicionalnih, nekaj pa tudi novih. Deset dnevno dogajanje se bo začelo v petek, 8. avgusta z odprtjem fotografske razstave dolgoletnega ravnatelja tamkajšnje Osnovne šole Lojzeta Gobca, ki je več desetletih skozi fotografski objektiv zabeležil tako dogajanja kot osebnosti v Vuzenici, pa tudi filatelistične razstave društva Muta – Vuzenica. Zaključili se bodo v nedeljo, 18. avgusta s sejemskim dogajanjem, Kamensko Slomškovo nedeljo, kmečkimi običaji in kulinarično tržnico Mola Ižina. Vmes pa se bodo zgodili športni dogodki, najbolj izstopa slalom na rolerjih v organizaciji Smučarskega kluba Vuzenica, ki šteje tudi za svetovni pokal, kulturna dogajanja, otroške prireditve kot je tombola, družinsko kolesarjenje in zabava.

Geslo Vuzeniških dnevov je Za vsakogar nekaj – tudi za vas, vse prireditve pa so brez vstopnin. Vuzeniški dnevi temeljijo na dobro preizkušenem konceptu soorganizacije lokalne skupnosti in vseh društev v občini, ki na takšen način zelo dobro sodelujejo in na prostovoljni osnovi organizirajo večino dogajanja. Občina jim nudi infrastrukturo, s sponzorskimi sredstvi pokrijejo stroške za glasbene izvajalce, zaslužek pa ostane posameznim organizatorjem, poudarja župan, Franjo Golob. Tudi letos bodo na slavnostni seji, ki bo na predvečer praznika 14. avgusta, podelili občinska priznanja.

Vuzeniški dnevi so tudi sinonim za dobro zabavo, v prireditvenem šotoru bodo letos nastopili ob zabavi Brass partyja Big Band Radlje, Vlado Kreslin, Kingstoni, Manca Špik in Isak Palma, Mambo Kings, Ansambel Spev in Srčni muzikanti.

IF